Tisdagspoesi

Lediga och sköna dagar regnar, näras och växer under hösthimlen. Filosofiska maneér skapar en tro på något vackert och hållbart. Hon där. Hon är vacker. Hon tittar på mig. Små utrop av intryck och kanske rent av längtan. Tittar på kroppar som klätt sig för tidig vinter. Önskar mig tillbaka till sommaren. Jag påpälsad med kläder och längtan. Målar och njuter. Tar inte så illa vid mig av allt sånt där. Bara lite rädd att någon ska känna sig stött i kanten. På våra breddgrader så går vi in i detaljerna. Inget får sticka ut och sticka oss i sidan. Helst inte om det skrivs med en oskyldig gest som inte går att avslöja. Tänk om han tänker. Min kompis berättade att man kan bli gripen om någon tror att man tänker tanken att göra något olagligt gentemot ett skyddsobjekt. Man skulle kunna hoppas på att det inte finns några skyddsobjekt men om jag känner mina medmänniskor väl så vill nog alla vara skyddsobjekt här i norra delen av klotet. Tittar ut genom fönstret mot horisonten. Stjärnor som lyser långt borta. Kala björkgrenar som bildar ett objekt för stjärnhimmelsfonden. Tänker tillbaka i tiden om det var annorlunda då. Vad var jag rädd för när jag var tonåring. Mopeder och cigaretter eller var det vackra tuffa tjejer. Atombomber alldeles säkert. Fascination alldeles säkert inför det rädsloomfångande alltet av det okända. Skriv svårt. Tänk mera. Bli skarpare. Hon har en vacker kropp. Hennes stjärt är fin. Hon tittar på mig. Ett leende. Jag tittade på henne och hon gav tillbaka ett kärleksfullt leende. Det tysta samtalet i rummet berättade att jag vill ha dig men jag vågar inte. Jag kommer kanske att erkänna om du tar steget. Jag vill ha dig. Du har fina ögon. Ditt leende är vackert. Ditt skratt är medryckande. Du är en intressant person. På skrivbordet så ligger en häftad kurs – och litteraturlista. Jag ska studera i november. Letar efter en bok. Vill inte läsa elektroniska resurser. Jag och min kärlek är en resurs. Vill så gärna hålla dig i handen. Vi kanske tar ett steg närmare. Hon tar min hand och för min kropp nära sin vackra och mjuka kropp. Hon sluter ögonen och öppnar munnen. Hon säger mitt namn. Hon är orolig om hon ska bli avvisad eller bli älskad. Aldrig avvisad. Jag vill. Jag tittar inte. Jag kysser hennes vidöppna munnen. Min tunga spelar på hennes varma läppar. Vi kysser länge och passionerat. Tittar på varandra med nyöppnade ögon och ler. Finns inget att säga. Kramas och kysser igen. Känner och utforskar varandras kroppar. Ska vi?

—————————

asbra läge
en skön höstdag
man måste vara försiktig
två dukar målade igår och i morse
åkte buss och gick av tusen meter i från
sköna stunder
liksom ett trauma
en espresso med en Mazarin till eftermiddagsfikat
köra i en rondell
liksom inga uppseendeväckande händelser
men skön känsla i kroppen
att missa något
en ledig dag på stan några timmar
hennes förslag liksom
vackra leenden
hem snart
det gäller att
ta det lite lugnt
måla en ny duk
göra avtryck
vi får se
sånt där


——
tittar på vackra tjejer
studerar deras leenden
drömmer om deras kroppar
lediga dagar från jobbet
tittar ut på skylten som visar vägen
löven faller från träden
gula löv som en vacker matta på marken
en vacker tjej vandrar förbi på dem våta kullerstenarna
gula löv som leder hennes väg till något
ensamma vandringars tid
erövrar minnets banker
på väg till någon
en hund pinkar in sitt revir
sitter i en soffa med utsikt
någon annanstans i världen så hotas en kvinna att ställa upp i ett lokalval
kvinnor ska dem ha rösträtt funderar en annan eminent person över
förbjud
kriga sönder freden till en evig fred
inbördeskrig runt hörnet
flammor som sprider sig till något regionalt otäckt krigsliknande förlopp
jag skriker ung och och vacker
förblöder fredens chanser
sätter spaden i jorden
tittar på en vacker kropp
reser murar
köper vapensystem
terroriserar
drömmer om den vackra dagen då allt är vackert
hon där som har målat sina läppar röda
tittar med ett vackert leende mot mig
möten på andra platser
något inom mig försvinner och kommer aldrig tillbaka
drömmar om något annat
åtrå till vapnets makt eller erotikens hängivelse
hon drar sitt långa hår med sin vänsterhand
man kan vara moralisk eller omoralisk på lite olika sätt
man kan tjäna 8 miljarder kronor under ett kvartal
man kan ge 2 procent i löneökning
man kan göra massa saker mellan himmel och jord
och blunda
njuta
titta
drömma
tittar in i hennes vackra ögon
läser tidningar på internet om krig och förstörelse
går förlorad i en längtan om hennes kropp


——-

förströelser från en annan stol
hon tittar på min lilla dotter
hon som tittar har vackra troskanter
kanske något som liknar stringtrosor
blå tajta jeans
grovt tyg
grovt huggen
något vackert som vill bli avklätt
president för en dag
farliga drömmar som förändrar samhällen
hon möter min blick
drömmar om att vara borgmästare i en stad som bombas med granater
hon sträcker ut sin sköna kropp
när får man nog
när går man ut i krig
hennes behåband löper synligt på hennes vackra skulderblad och axlar
bomber som faller i natt
kulsprutor som går varma
ringer till hon med dem vackra skulderbladen
frågar om hon vill dansa med mig
glömmer bort dem svarta krigsrubrikerna för en natt
vaknar upp i hennes armar
vankas en dag med nya rubriker
sköljer över en glädjebägare av ångest
dricker
föds till något oklart
utvecklar talanger
trär på sig soldatkängorna
granater som faller över himlen som en regnbåge

 

One thought on “Tisdagspoesi

  1. Pingback: Stringtrosor – Tisdagspoesi | artyphoto

Kommentera