Kafémöten och statistik

Vissa dagar spinner verkligen. Möten och ögonblick som är okonstlade och vackra. Utan för många charader. Bara genuina möten där stunden får spela ut sin roll. Inspiration som hämtas. Andningar som blir djupare och hälsosammare. Som att komma till en frisk källa med bergsluft. Andas in möten.

Den senaste veckan har jag målat med olja. Det har varit en skön process. Klistrar dit en text lite senare. Eller kanske skriver. Hon på kafeét som log åt mig. Hon var okonstlad och trevligt att byta några meningar med. Såna där slumpmässiga möten med tjejer som läser statistik.

Sannolikheten att killen bredvid ska våga öppna munnen och inte titta ned mellan brösten är kanske inte så stor men rätt som det är så prickas sannolikheten in. Och ett leende föds och en långsam och vacker blick vid exit.

Dagar med inspiration. I morgon är sista dagen för att anmäla sig till vårens universitetsutbildningar. Jag ska läsa teoretisk filosofi. Jag ser verkligen fram emot det. Nu senare under hösten så ska jag gå en kurs i Ekonomisk historia.

 

Kommentera